DVO Training:
  1. Training gaat niet door Wo. 17-01

TRAININGEN

Trainingstijden:

De trainingen bij DVO zijn op dinsdag en donderdagavond van 18.30 t/m 19.30 uur voor de eerste groep, deze groep bestaat uit de jongere en onervaren rijders. Van 19.30 tot 20.45 traint de tweede groep. Dit zijn de rijders die ouder zijn dan 13 of technisch goed onderlegd zijn en mee kunnen met deze trainingsgroep.

Vrije trainingen:

Regelmatig worden er vrije trainingen gehouden op onze baan. Hou onze site in de gaten.

Nieuwe leden:

Kennismakingsrijders kunnen alleen kennis maken met de BMX sport op donderdagavond in de eerste groep van 18.30 t/m 19.30 uur. Voor deze groep hebben we een aantal leenfietsen en helmen beschikbaar. Zorg dat je een lange spijkerbroek aan hebt en een shirt met lange mouwen.

Je mag geheel vrijblijvend 5 keer op de donderdagen, met groep 1 meetrainen. Na 5 keer meetrainen zul je een keuze moeten maken of je wel of niet lid wordt. BMX is een snelheidssport dat risico’s met zich mee brengt het valt daarom ook onder de Extreem sporten. Maar door goede trainers en begeleiders maken we de sport voor iedereen leuk en uitdagend.

Mocht je interesse hebben kom dan een kijkje nemen tijdens de trainingen of tijdens een wedstrijd. In de kantine is een info boekje te krijgen met alle benodigde informatie die je nodig hebt of stuur een mailtje naar dvohaaksbergen@gmail.com.

Tijdens de zomervakantie is er een aantal weken geen training en tijdens de winterperiode zijn er aangepaste trainingstijden. Nieuwe/aspirant leden zijn altijd welkom. Voor informatie kun je altijd één van de (hulp)trainers aanspreken. Ook is er voldoende informatiemateriaal verkrijgbaar in de kantine, vraag er gerust na.

Ook mensen die geen lid zijn van DVO Haaksbergen kunnen meetrainen. Je dient je dan vooraf te melden in de kantine. Je kan 5 x per kalenderjaar tegen betaling van € 5.00.- meetrainen, daarna kost dit €10,- of je wordt (trainings) lid van DVO.

Trainingsreglement:

1. Op tijd aanwezig en op de baan zijn, kom je om één of andere reden te laat meld je eerst even bij de trainer voor dat je begint.

2. Heb je een blessure of voel jij je niet helemaal lekker meldt dit van tevoren bij de trainer dan houden ze hier rekening mee.

3. De training verlaten voor drinken of toiletbezoek is alleen toegestaan na overleg met de trainers, dus ga voor de training na het toilet. Lege drinkflessen dienen in de afvalbak gedeponeerd te worden.

4. Hou je aan de opdrachten en voer ze uit zoals de trainers die geven! Ook bepalen de trainers samen in welke groep men moet trainen.

5. Heb je bepaalde wensen, suggesties of opmerkingen betreffende de training bespreek die met de trainer voor of na de training en niet onder de training.

6. Het is voor ouders of anderen anders dan voor baanonderhoud niet toegestaan zich tijdens de training op het middenterrein te bevinden, dit uit veiligheidsoverwegingen en dat de rijders en trainers niet afgeleid worden.

7. Schelden of pesten wordt niet getolereerd. Deze regels zowel van het huishoudelijk en trainingsreglement gelden zonder uitzondering voor iedereen, rijders die zich hier niet aanhouden zullen eerst gewaarschuwd worden, trekt men zich niets van die waarschuwing aan zal de betreffende rijder de toegang tot de training en deelname aan activiteiten van DVO worden ontzegd. Ook zijn regels tijdens trainingen nu eenmaal nodig om een training goed en ordelijk te laten verlopen, zodat een rijder profijt kan halen uit een training en de trainer niet het gevoel krijgt van ik kan mijn vrije tijd wel beter besteden.Tenslotte moet men er wel begrip voor hebben dat het zeer moeilijk zowel niet onmogelijk is voor een trainer om iedereen persoonlijk te begeleiden tijdens een training, dus zal tijdens een clubtraining altijd geprobeerd worden om voor iedereen wat wils in te passen.

Check bij slechte weersomstandigheden altijd rond 17.45 uur je mailbox of de training doorgaat, of kijk op de website. Bovenaan de website staat het bericht trainingen. Als er een nieuw bericht geplaatst is, dan geeft de datum aan wanneer laatste bericht is geplaatst.

De datum geeft de dag aan wanneer de training niet doorgaat.

Bij afgelasting wordt elke dag het bericht opnieuw geplaatst.